VAATA Eesti Muusikaauhinnaga pärjatud Mari Kalkun saatis eestlastele liigutava sõnumi (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Mari Kalkun Eesti Muusikaauhindade punasel vaibal.
Mari Kalkun Eesti Muusikaauhindade punasel vaibal. Foto: Kalev Lilleorg

Eesti Muusikaauhindade jagamisel pälvis Aasta Etno/Folk/Rahvalik Albumi kategoorias auhinna Mari Kalkun oma albumiga «Stoonia lood». Suurest võidujoovastusest tegi Kalkun Facebookis postituse, milles avaldab siirast tänu kõigile kuulajatele ning inimestele, kes aitasid tal albumit kokku panna.

«Suur tänu vägeva tunnustuse eest!!!» tänas Kalkun sotsiaalmeedias. «Saadan armastust ja kallistusi kõigile, kes «Stoonia lugude» valmimisele kaasa aitasid!» Kalkun tõi välja Marili Jõe ja Moon Managementi, Ö Stuudio ja Martin Kikase, Taavo Terase, Real World Recordsi, Peeter Lauritsa, Kaur Kenki ja paljud teised. Vaata allpool Kalkuni ekstaatilist postitust.

Janar Ala kirjutas Postimehes «Stoonia lugudest» nõnda: «Parimaks folgiplaadiks tunnistati Mari Kalkuni «Stoonia lood». Üksjagu sellest räägiti, vist Euroopas isegi rohkem kui siin. Muusikas on kasutusel terminid nagu post-rock, post-metal jne. Neid iseloomustab seegi, et lisaks rokile või metal‘ile olemuslikule on helipilti edukalt integreeritud ka midagi, mida nimetakse helimaastikuks. Vahetevahel lõpeb see sellega, et too rokile või metal‘ile iseloomulik kaob sootuks. «Stoonia lood» on ka sedasorti tekstuurile ja detailidele tõsisemat tähelepanu pöörav maastikuline muusika, post-folk siis ilmselt.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles