TÜSSAMINE Muusikafestival on esinejatele suvest saati tuhandeid võlgu

Kultuuritoimetus
Uuendatud 3. veebruar 2024, 15:24
Copy
Hertfordshire'is Inglismaal iga-aastaselt toimuv festival Standon Calling on pool aastat viivitanud esinejatele maksmisega ning põhjustanud sellega suure pahameele.
Hertfordshire'is Inglismaal iga-aastaselt toimuv festival Standon Calling on pool aastat viivitanud esinejatele maksmisega ning põhjustanud sellega suure pahameele. Foto: Standon Calling

Hertfordshire'is Inglismaal toimuv muusikafestival Standon Calling on aastate jooksul lavale toonud maailmakuulsaid artiste, kuid on nüüd jänni jäänud esinejatele tasu maksmisega. Eelmise aasta juulis toimunud festivalil üles astunud artistid, aga ka toitlustajad on pettunud, et nad pole oma panuse eest raha saanud, seda enam et Standon Calling on alustanud tänavuse festivali piletite eelmüüki.

Üks toitlustusfirma ütles BBC'le, et festival võlgneb ettevõttele endiselt 13 000 naela. Standon Calling festivali juht Alex Trenchard selgitas BBC'le, et vabandab hilinemise eest vabandanud ning kinnitas, et festival on hakanud tegelema võlgnevuste klaarimisega ja  ühendust võtma kõigi pettunud esinejate ja toitlustajatega, keda pole veel tasustatud. 2023. aasta festivali peaesinejad olid Years & Years, Self Esteem ja Bloc Party.

Kuigi festival toimus juba pool aastat tagasi, ütlesid ühed anonüümseks jäänud esinejad, et festival võlgneb neile siiani 12 000 naela. Esinejad selgitasid, et nad töötavad põhiliselt suviti ja vajavad kiiret tasumist, et talvekuudel elus püsida. Samuti ütlesid nad, et mitu aastat tagasi samal festivalil esinemise järel maksti neile 15 päeva jooksul ära. «Me armastasime Standon Callingut, see oli meie jaoks kohalik festival. Seal oli tore töötada ja me tahaksime seda edaspidigi teha,» ütlesid esinejad BBC'le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles