Suri üks mõjukamaid Jamaica muusikuid

Kultuuritoimetus
Copy
Aston Barrett
Aston Barrett Foto: Martin Raggio / Wikimedia Commons

Bob Marley ja The Wailersi bassimees Aston «Family Man» Barrett suri 77-aastaselt, vahendab Guardian. Mõjukas muusik kaasprodutseeris ka grupi albumeid ja juhendas paljusid noori Jamaica artiste.

Uudist kinnitas laupäeval Jamaica kultuuriminister Olivia Grange, kes kirjutas Twitteris: «Jagan teiega sügavat kaastunnet Aston Francis Barretti, rahvasuus tuntud kui «family man» surma puhul. Ta suri täna varahommikul USA-s Floridas Miami ülikooli haiglas.»

Barrett sündis 1946. aastal ja kasvas üles Kingstonis, kus ta aitas panna aluse reggaele ja dub’ile. Lapsena laulis ta raadios soulmuusika saatel kaasa, enne kui bassile üle läks.

Oma esimese basskitarri ehitas ta nullist, kasutades vineeri, kardinapuud ja vana tuhatoosi. 2007. aastal ajakirjale Bass Player antud intervjuus ütles ta: «Kui ma bassi mängin, siis on tunne, nagu ma laulan. Komponeerin meloodiarea ja näen end nagu laulaks baritoni.»

Koos oma venna Carltoniga mängis Barrett sellistes gruppides nagu Bob Marley & the Wailers, Hippy Boys ja Lee «Scratch» Perry ansamblis The Upsetters. Ta oli ka paljude Jamaica muusikute mentor, sealhulgas Sly Dunbar ja Robbie Shakespeare reggae produktsiooniduost Sly & Robbie.

Pärast Wailersiga liitumist 1970. aastatel sai Barrettist Marley taustabändi bändijuht ja grupi albumite kaasprodutsent. Ta jäi Marley ansambli liikmeks kogu ülejäänud eluks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles