Armastatud kantrilaulja suri vähki

Kultuuritoimetus
Uuendatud 6. veebruar 2024, 13:31
Copy
Toby Keith kaotas võitluse maovähiga, mis diagnoositi lauljal 2022. aastal.
Toby Keith kaotas võitluse maovähiga, mis diagnoositi lauljal 2022. aastal. Foto: REUTERS / Robert Galbraith / File / Scanpix

Eile, 5. veebruaril suri 62-aastaselt hinnatud kantrilaulja Toby Keith, kes kaotas võitluse maovähiga. Keith sisenes kantrimaailma oma 1993. aastal ilmunud endanimelise debüütalbumiga. Karjääri jooksul andis ta välja peaaegu 20 plaati.

«Toby Keith suri rahulikult 5. veebruari õhtul, ümbritsetuna oma perest. Ta võitles oma võitlust vapralt. Palume austada tema pere vajadust privaatsuse järele sel raskel ajal,» selgitas Keithi kodulehel ja sotsiaalmeedias ilmunud teadaanne.

1961. aastal Oklahomas sündinud Keithi esimesed suured hitid olid «Red Solo Cup» ja «I Wanna Talk About Me». Suurema kuulsuseni jõudis ta 2002. aasta, kui ta andis välja 11. septembri rünnakute valguses kirjutatud laulu «Courtesy of the Red, White and Blue (The Angry American)».

Alles eelmisel aastal esines Keith People's Choice'i kantriauhindade jagamisel, võttis vastu kantriikooni auhinna ning esitas publikule laulu «Don't Let the Old Man In». Selleks hetkeks oli Keith juba saanud maovähi diagnoosi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles