GALERII Esimesed kuumad kaadrid Priscilla ja Elvise metsiku armuloo filmist

Kultuuritoimetus
Uuendatud 6. veebruar 2024, 15:03
Copy

Alates 9. veebruarist jõuab kinodesse kaasaegse Ameerika autorikino ühe stiilseima lavastaja Sofia Coppola uus mängufilm «Priscilla». Filmi eellinastused on kinodes alates 6. veebruarist.

Eelmisel aastal Veneetsia filmifestivalil esilinastunud ja seal Priscilla osatäitjale Cailee Spaeny’le parima näitlejanna preemia toonud film räägib Priscilla ja Elvis Presley armastusloo. Coppolale omaselt on filmis väga suur rõhk kostüümidel, muusikal ja õhustikul, aga peamiselt sellel, kuidas naisena meeste poolt täielikult domineeritud 1960.-1970. aastate Ameerikas toime tulla. Film põhineb Priscilla Presley raamatul «Elvis ja mina».

«Priscilla» on rahvusvahelises filmiajakirjanduses soojalt vastu võetud kuigi Coppola film tänavu ühtegi Oscari nominatsiooni ei saanud. «Coppola loodud portree on kütkestav… See film räägib paljuski Elvise düsfunktsionaalsest loomusest ja Priscilla tagasihoidlikust väärikusest ning julgusest tema kõrval olles.» (Peter Bradshaw, The Guardian) «Coppola filmi südikus seisneb selles, et ta on hoidunud ebausutavatest dramaatilistest mängudest ja keskendunud peategelaste avamisele objektiivselt, justkui loeksime kellegi päevikut.» (Owen Gleiberman, Variety)

«Priscilla» on Sofia Coppola kaheksas täispikk mängufilm. Ta on võitnud parima originaalstsenaariumi Oscari filmi «Tõlkes kaduma läinud» (2003) eest. Tema parima režissööri nominatsioon sama filmi eest tegi temast läbi aegade esimese ameeriklanna, kes parimaks režissööriks nomineeritud olnud. 2010 võitis tema film «Kusagil» maailma vanimal filmifestivalil Veneetsias peaauhinna Kuldlõvi. 2017. aastal pälvis ta Cannes’i filmifestivalil filmi «Petetud» eest festivali parima režissööri preemia.

«Priscilla» on toodetud American Zoetrope ja The Apartment Pictures produktsioonifirmade koostöös Ameerika Ühendriikides. Peaosades Cailee Spaeny, Jacob Elordi, Dagmara Domińczyk jt. Filmi levitab KP Distribution Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles