Tagakiusatud kirjanik Akunin: selle inimrämpsu kartmine oleks kuritegu enda vastu

Teet Korsten
, reporter
Uuendatud 6. veebruar 2024, 18:29
Copy
Ukraina toetamise eest Kremli poolt terroristiks kuulutatud Gruusia päritolu vene kirjanik Boriss Akunin ütleb, et ainuke viis muuta Venemaa demokraatlikuks riigiks on täielikult likvideerida tema imperiaalne mudel.
Ukraina toetamise eest Kremli poolt terroristiks kuulutatud Gruusia päritolu vene kirjanik Boriss Akunin ütleb, et ainuke viis muuta Venemaa demokraatlikuks riigiks on täielikult likvideerida tema imperiaalne mudel. Foto: Kirill Kudrjavtsev / AFP / Scanpix

Moskva kohus andis teisipäeval välja vahistamismääruse menukirjanik Boriss Akunini suhtes, keda süüdistatakse Vene armee kohta väidetava valeinfo levitamises. Sellega seoses taasavaldame eelmise aasta 30. detsembril ilmunud inervjuu kirjanikuga. 

Detsembri keskel avaldasid Kremli-meelsed koomikud Vovan ja Leksus veebis petukõne Vene kirjanike ja Kremli kriitikute Dmitri Bõkovi ning Boriss Akuniniga – tüngategijad esinesid Ukraina juhtkonna nimel, kirjanikud aga avaldasid toetust Ukrainale.

Kumbki eksiilis elav kirjanik on varemgi teravalt hukka mõistnud Venemaa kallaletungi Ukrainale, kuid nüüd puhkenud skandaali järel teatas kirjastus AST, et lõpetab Bõkovi ja Akunini teoste väljaandmise, hulk raamatupoode korjas nende raamatud müügilt ning nüüdseks on Akunin, kodanikunimega Grigori Tšhartišvili, kantud Vene finantsjärelevalve ekstremistide ja terroristide nimekirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles