Jääääre Jaan Sööt: ma kohe ei uskunud ajakirjanikku ja panin toru ära (1)

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy
Jaan Sööt esinemas Wabakohvikus.
Jaan Sööt esinemas Wabakohvikus. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

President Alar Kariselt riikliku teenetemärgi saaval muusikul Jaan Söödil on tunnustuse üle hea meel. Uudist teenetemärgi saamisest oli tal esialgu lausa raske uskuda. «Kui Lääne Elu ajakirjanik mulle helistas ja uudist teatas, ma isegi ei uskunud teda. Siis vaatasin järele, et ongi tõsi ja helistasin talle tagasi,» muheleb Sööt.

«Praegu olen oma muusikaga hõivatud. Meil tuleb oma bändiga Jäääär laupäeval kontsert, vahepeal on muidki projekte. Detsembris andsin kontserdi koos Allan Vainola, Pääru Oja ja Mikk Saarega. Meie laulsime, Indrek Kruusimaa ning Jaak Lutsoja mängisid pilli. Proovin järjepidevalt uut muusikat teha ja vabal ajal toimetan maal. Elan Läänemaal, Noarootsi kandis,» kirjeldab Sööt oma praeguseid tegemisi.

Ehkki Jäääär on tegutsenud 33 aastat, läheb bändil praegu Söödi sõnul hästi. «Me anname praegu selliseid kontserte, kus mängime oma lugusid rokilikumas võtmes. Vennaskonna Anneli Kadakas aitab meid trummimänguga ja kasutame elektrikitarre. Tartus üks selline kontsert juba toimus, see läks väga meeleolukalt ja rahvarohkelt. Bändil on hea energia ja muusikaline vorm püsib hästi. Üllatav, kui ruttu aeg on läinud, 21. jaanuaril saime 33-aastaseks.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles