LÄKS ÜLE PIIRI Taylor Swift ähvardab teda jälitava tudengi kohtusse kaevata (1)

Kultuuritoimetus
Uuendatud 7. veebruar 2024, 15:40
Copy
Eralennukiga reisiv Taylor Swift ei taha, et tema lennuinformatsiooni nuhitaks. Kas asi on selles, et ta pelgab võimalikke jälitajaid või ta ei taha, et inimesed mõtleks tema eralendude CO2 jalajälje peale?
Eralennukiga reisiv Taylor Swift ei taha, et tema lennuinformatsiooni nuhitaks. Kas asi on selles, et ta pelgab võimalikke jälitajaid või ta ei taha, et inimesed mõtleks tema eralendude CO2 jalajälje peale? Foto: AP Photo/Ed Zurga, File/Scanpix

Kuulsate inimeste eralennureise jälgiv 21-aastane tudeng Jack Sweeney kurdab, et Taylor Swifti juristid on ähvardanud ta kohtusse kaevata. Seda põhjusel, et Sweeney jagab avalikult informatsiooni popstaari lendude kohta, laulja juristid aga leiavad, et see on lubamatu ja ahistav jälitamine. Vasturünnaku põhjus võib aga peituda milleski muus.

Sweeneyl on nimelt omapärane hobi regulaarselt silma peal hoida, kust Swifti eralennuk õhku tõuseb ja kus see maandub, kuid Swifti juristid nimetavad seda jälitamiseks, kuna Sweeney jagab infot ka kõigile huvilistele internetis. Sweeney on sama noormees, kelle konto Twitteris suleti, sest ta hoidis silma peal ka Elon Muski eralendudel ning tegi tema reisidest avaliku graafiku. Musk nimetas seda aga oma «palgamõrva-koordinaatide» jagamiseks. Põhimõttekindel Sweeney õpib Kesk-Florida Ülikoolis.

Taylor Swifti juristidelt saadud kirjas on öeldud, et eralende puudutav informatsioon avaldab otsest ohtu Taylor Swifti turvalisusele ja heaolule. Juristide hinnangul olevat popstaari jaoks tegu elu ja surma küsimusega. Mure on ühest küljest mõistetav, sest Swift on karjääri jooksul puutunud kokku jälitajatega, kellele oleks tema reise puudutav informatsioon väga kasulik. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles