Cradle of Filthi laulja: Ed Sheerani või Taylor Swifti kõrval oleme me mitte keegi

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Dani Filth usub, et kui Ed Sheerani ja Cradle of Filthi ühistööna valminud lugu viimaks ilmub, toob see Cradle of Filthi juurde hulga inimesi, kellel pole praegu metal-muusikast õrna aimugi.
Dani Filth usub, et kui Ed Sheerani ja Cradle of Filthi ühistööna valminud lugu viimaks ilmub, toob see Cradle of Filthi juurde hulga inimesi, kellel pole praegu metal-muusikast õrna aimugi. Foto: Martin Harris/Capital Pictures/Scanpix

Metal-muusika on žanr, millest tõenäoliselt mitte keegi ja mitte kunagi ei mõtle selles võtmes, et seda võiks pidada peavoolu kuuluvaks žanriks. See oli, on ja jääb nišižanriks, paratamatult.

Ometigi on bände, mille olemasolu on tõenäoliselt teada ka neile, kelle pea metal-muusika muidu valutama ajab. Üks selliseid ansambleid võiks olla ka näiteks Cradle of Filth – žanri äärealadel laveeriv briti ekstreem-metal ansambel, mis 20. veebruaril Tallinnas esineb.

Cradle of Filth lihtsalt on üks neid ansambleid, mis on inimeste teadvusesse jõudnud. Kas siis selle pärast, et nende üle on ka Eestis populaarsetes teleseriaalides nalja heidetud või lihtsalt seetõttu, et nad sümboliseerivad oma sünge helikeele, näomaalingute ja kuvandiga midagi hirmutavat ja sünget, millest tasuks eemale hoida. Ent Cradle of Filthi, kes on muuhulgas lähiajal välja andmas laulu Ed Sheeraniga, see ei heiduta. Bändi asutajaliikme ja laulja Dani Filthi sõnul on nemad ikka sellised, nagu nad tahavad olla.

Vestlus Dani Filthiga toimus telefoni teel. Vestlesime inglise keeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles