TERAV ÜHISKONNAKRIITIKA Rahvusooperi muusikal kutsub inimesi üles silmi avama

Kultuuritoimetus
Copy
«Kabaree» tõstab rambivalgusesse II maailmasõja eelse Saksamaa mõjuvallas olevate tavainimeste elud.
«Kabaree» tõstab rambivalgusesse II maailmasõja eelse Saksamaa mõjuvallas olevate tavainimeste elud. Foto: Siim Vahur

Reedel, 9. veebruaril jõuab rahvusooperis Estonia lavale John Kanderi legendaarne ühiskonnakriitiline muusikal «Kabaree», mille toob Eesti publiku ette rootsi lavastaja AnnaKarin Hirdwall. Rootsist on pärit ka kunstnik Caroline Romare, valguskunstnik Peter Stockhaus ning koreograaf Adrienne Åbjörn. Lavastuse muusikajuht on Kaspar Mänd, näitejuht Helgi Sallo.

Maailma muusikaliparemikku kuuluva «Kabaree» tõsine alatoon tõstab rambivalgusesse II maailmasõja eelse dekadentliku Saksamaa mõjuvallas olevate tavaliste inimeste elud. Lavastus toob meieni pildikese ajastu metsikust vabadusest ja üksindusest, mis lõid soodsa pinnase vaimsele, kunstilisele ja seksuaalsele vabadusele, mille saatuseks oli natsirežiimi all kuhtuda.

Lavastaja AnnaKarin Hirdwalli sõnul on tegemist looga, mida peaks rääkima igal ajastul. «Poliitiline ja ühiskondlik olustik, mis sunnib inimesi oma tõelist mina varjama, on väga aktuaalne. Üks märksõna, mis mul selle loo lavastamise esimestest päevadest mõttes on mõlkunud, on hirm. Mis meiega juhtub, kui meil on kogu aeg hirm?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles