Juurikas. Abiks protestijale

, õiglase toidu aktivist
Copy
Aktivistid loobivad suppi kuulikindlale klaasile, mille taga on Leonardo da Vinci maal «Mona Lisa». 
Aktivistid loobivad suppi kuulikindlale klaasile, mille taga on Leonardo da Vinci maal «Mona Lisa». Foto: David Cantiniaux/AFP/Scanpix

Protestiks valitsuste keskkonnavaenuliku poliitika vastu loobivad Euroopa keskkonnaaktivistid Pariisis Louvre`i muuseumis asuvat «Mona Lisa» maali supiga. Ainuüksi käesoleval aastal on registreeritud juba üle 140 supirünnaku. Mõnel päeval ulatub protestijate järjekord, kes seisavad, supimannergud käe otsas, lausa Pompidou keskuseni.

Paraku ei tee riikide valitsused protestidest väljagi. On selge, et ainult supirünnakutega pole võimalik õilist eesmärki päästa planeet saavutada. Selleks, et protest mõjuks ja sunniks valitsusi rohepöördesse tõsiselt suhtuma, tuleb «Mona Lisat» loopida täisväärtusiku ja toitva menüüga vähemalt kolm korda päevas.

Hommikul sobib «Mona Lisa» loopimiseks omlett või munapuder, samuti kaera- või riisipuder moosiga. Omleti kõrvale võib visata viinereid, peekonit, sobivad juustu- ja singiviilud. Kindlasti tuleks hommikul visata kodujuustu, kurki ja tomatit. Omal kohal on pannkoogid, erinevad krõbinad ja müslid. Kindlasti ei tohiks jätta loopimata jogurtit, keefiri, mahla ja puuvilju. Lõpetuseks võib «Mona Lisat» visata tassi kohvi ja saiakese või koogiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles