Eesti mullused menuraamatud: esikolmiku vallutas Maxima

Andres Herkel
, toimetaja
Uuendatud 9. veebruar 2024, 09:44
Copy
Viivi Luik esitleb Linnaraamatukogus oma verivärsket teost "Kuldne kroon". Pilt on tehtud Viljandi Raamatukoi poes asetleidnud kohtumisel lugejatega. 
Viivi Luik esitleb Linnaraamatukogus oma verivärsket teost "Kuldne kroon". Pilt on tehtud Viljandi Raamatukoi poes asetleidnud kohtumisel lugejatega. Foto: Marko Saarm

Petrone Print hõivas Eesti Kirjastuste Liidu liikmeskirjastuste 2023. aastal enim müüdud raamatute edetabeli esikolmiku. Tabel avaldab ka müüdud raamatute arvud. Siiski ei avaldu tabelis kogu tõde, mistap on mõistlik heita pilk ka kahe Eesti suurima raamatute jaemüügiketi – Apollo ja Rahva Raamatu – enim müüdud teostele.

Eesti Kirjastuste Liidu tabeli eesotsas püsivad Petrone Prindi teostatud ja Maxima tellimusel valminud laste tegevusraamatud. Raamatut «Eestisse rändama» müüdi eesti keeles 15 500 eksemplari ja vene keeles 10 500 eksemplari. Kolmas on «Eestisse rändama nupuvihik» 9300 eksemplariga.

Neile järgneb Jüri Liivi «Suur rohepesu käsiraamat» 5017 eksemplariga kirjastuselt Hea Lugu, mis on erinevate eluloo-, ajaloo-, koka-, eneseabi- ja teiste täiskasvanutele mõeldud raamatute seast veenvalt esile tõusnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles