Selgunud on 25 kauneimat Eesti raamatut 2023

Andres Herkel
, toimetaja
Copy
Tõnu Runnel, «Eesti»
Tõnu Runnel, «Eesti» Foto: Repro

Kirjanike Majas jagatakse reedel tunnustust 2023. aasta raamatute konkursside «25 kauneimat Eesti raamatut 2023» ja «5 kauneimat Eesti lasteraamatut 2023» võidutööde autoritele. Kauneimad raamatuid on juba võimalik näha Solarise keskuse 2. korrusel Eesti Rahvusraamatukogu ja raamatupoe Apollo vahelisel alal väljapandud näitusel, mis on üleval veebruari lõpuni.

Samal ajal saavad kõik huvilised ka ise sõna sekka öelda Suuremates Apollo ja Rahva Raamatu kauplustes saab kuni selle kuu lõpuni hääletada oma lemmiku poolt.

«Nii mõnegi raamatu kujundus oli sedavõrd kaunis, et võiks küsida, kas see peab nii kaunis olema. Tendentsidest paistis silma konkursil osalenud väikeste kirjastuste tööde osakaal ja osav materjalide taaskasutus. Žüriilt enim punkte saanud raamatu kaaned on tehtud laojääkidest,» märkis žürii esimees Karel Korp.

Žüriile jäi silma arenemisjärgus oleva tehisaju käekiri, mis vaatamata äratuntavusele mõjub uudsena ning mitme erilaadi kirjatüübi kasutamine ristipidi senistele soovitustele. «Alguses need ärritavad, seejärel panevad imestama ja lõpuks rahunenult mõtlema – aga miks ka mitte,» ütles Karel Korp ja lisas, et hea raamatukujundus koos sobiva paberivaliku, köite- ning trükitehnoloogiaga on puhas kunst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles