Ja Oscar läheb... Mainekad filmiauhinnad tutvustavad uut kategooriat

Kultuuritoimetus
Copy
Maailma üks prestiižikamaid filmiauhindu Oscar.
Maailma üks prestiižikamaid filmiauhindu Oscar. Foto: Internet

2026. aasta tseremoonial tunnustatakse näitlejatevalikul tehtud saavutusi, mis on esimene uus auhind, mis on Oscarite programmi lisatud alates 2001. aastast, vahendab Guardian.

Auhind järgneb casting director'ite pikale võitlusele, et neid tseremoonial tunnustataks. Esimest korda antakse auhinda parima casting'u kategoorias 2026. aasta Oscarite jagamisel.

«Casting director'itel on filmitegemises oluline roll ja akadeemia arenedes oleme uhked, et saame neid edaspidi tunnustada ja tähistada,» seisab akadeemia tegevjuhi Bill Krameri ja presidendi Janet Yangi avalduses. «Õnnitleme oma Casting Directors Branchi liikmeid selle põneva verstaposti puhul ning nende pühendumise ja hoolsuse eest kogu protsessi vältel.»

2023. aastal asutatud Casting Directors Branchi nimetas otsust teenitud tunnustuseks ja «meie filiaali pühendunud jõupingutuste tunnistuseks».

Viimati lisati uus võistluskategooria 2001. aastal, kui loodi parima animamängufilmi Oscar. 

Filmi «John Wick: Chapter 4» režissöör Chad Stahelski on samuti jätkanud petitsiooni Oscari saamiseks, millega premeeritaks trikiosakonna töötajaid. «Oleme akadeemia liikmetega kohtunud ja neid vestlusi pidanud ning ausalt öeldes on see olnud ainult uskumatult positiivne, uskumatult õpetlik,» ütles Stahelski eelmisel aastal. «Mõlemad pooled tahavad, et see juhtuks.»

Parima casting'u Oscari lisamine suurendab jagatavate auhindade arvu 24ni.

Oscareid jagatakse tänavu 11. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles