Suri R&B muusika legend

Kultuuritoimetus
Copy
R&B muusika legend Henry Fambrough
R&B muusika legend Henry Fambrough Foto: AP Photo/Carlos Osorio/Scanpix

Suri Henry Fambrough, R&B grupi The Spinners viimane ellujäänud algliige. Ta oli 85-aastane, vahendab Variety. 

Fambrough suri oma kodus Virginias pärast kuu aega haiglaravil veetmist, ütles Spinnersi pressiesindaja Tanisha Jackson ajalehele Detroit Free-Press. Fambrough viimane avalik esinemine toimus veidi enam kui kaks kuud tagasi, kui The Spinners  Rock'n'Rolli kuulsuste alleele lisati. Ta veetis The Spinnersiga seitse aastakümmet ja lahkus grupist 2023. aasta alguses.

«Ta pidi neid tunnustusi kogema. Tal oli selle üle väga hea meel,» rääkis Jackson väljaandele. «Tal oli hea meel esindada neid, kes olid enne teda lahkunud.»

Fambrough sündis 1938. aastal Detroidis ja asutas vokaalrühma 1954. aastal koos Pervis Jacksoni, Billy Hendersoni, Bobby Smithi ja C.P. Spenceriga. Pärast lepingu sõlmimist Tri-Phi Recordsiga, mille Berry Gordy firma Motown Records omandas, tõid Spinners popi edetabelitesse arvukalt hitte, sealhulgas «Culd It Be I'm Falling in Love», «I'll Be Around», «Then Came You», «One of a Kind (Love Affair)», «Games People Play», «The Rubberband Man» ja palju muud.

Nende esimene suur hitt Motowni jaoks oli «It’s a Shame», mis saavutas 1970. aastal Billboardi Hot 100 edetabelis 14. koha.

The Spinners sõlmis hiljem lepingu Atlantic Recordsiga ja andis välja hulga hitte, mille hulgas oli ka The «Then Came You», mille juures lõi kaasa ka laulja Dionne Warwick. Lugu jõudis 1974. aastal Billboard Hot 100 edetabelis 1. kohale.

The Spinnersi laulud pälvisid kuus Grammy nominatsiooni ning teenisid kokku 18 plaatina- ja kuldalbumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles