Eesti kung fu komöödia võitis Läti rahvusliku filmiauhinna

Kultuuritoimetus
Copy
Stseen filmist "Nähtamatu võitlus": kung-fu-mungaks saanud Rafael tegeleb parasjagu KGB ametniku nüpeldamisega.
Stseen filmist "Nähtamatu võitlus": kung-fu-mungaks saanud Rafael tegeleb parasjagu KGB ametniku nüpeldamisega. Foto: Gabriela Urm

Rainer Sarneti kung fu komöödia «Nähtamatu võitlus» võitis möödunud nädalavahetusel toimunud Läti filmiauhindade jagamisel parima kostüümikunstniku preemia.

Suure Kristapsi nime kandvad Läti filmiauhinnad anti välja pühapäeval, 4. veebruaril Riias toimunud auhinnatseremoonial. Möödunud aastal esilinastunud Eesti-Läti-Soome-Kreeka koostööfilm «Nähtamatu võitlus» võitis galal parima kostüümikunstniku preemia. Auhinna pälvisid kahasse kostüümikunstnikud Jaanus Vahtra ja Berta Vīlipsone. Lisaks oli «Nähtamatu võitlus» nomineeritud ka parima filmikunstniku preemiale.

Auhinnatud Eesti kostüümikunstnikule Jaanus Vahtrale on Suure Kristapsi võitnud «Nähtamatu võitlus» juba kolmas koostööfilm režissöör Rainer Sarnetiga. Vahtra lõi kostüümid ka Sarneti «Idioodile» (2011) ja «Novembrile» (2017). «Rainer on visuaalse mõtlemisega ja näeb paljusid stseene juba piltides, mis tähendab, et tal on omad referentsid, millega on väga tore edasi töötada,» räägib Vahtra tööst «Nähtamatu võitluse» juures. «Loos oli terve rida tegelasi, kelle puhul sai läheneda väga mänguliselt ja see on ju iga kostüümikunstniku unistus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles