Mait Malmsten ja Andres Puustusmaa kisuvad vihaselt tüli

Kultuuritoimetus
Copy
Raevust ja armastusest kantud «Skalpellis» astuvad üles Mait Malmsten ja Andres Puustusmaa.
Raevust ja armastusest kantud «Skalpellis» astuvad üles Mait Malmsten ja Andres Puustusmaa. Foto: Eesti Draamateater

10. veebruaril esietendus Draamateatris Andres Puustusmaa lavastus «Skalpell», kus Puustusmaa ja Mait Malmsten mängivad läbi kahe keskealise venna nõelterava konflikti. «Skalpell» on auhinnatud prantsuse autori Antoine Rault' näidend.

Lavastuses kohtuvad ühel äreval ööl kaks keskealist venda, edukas kirurg ja oma eluga heitlikumas seisus olev fotograaf. Nad elavad erinevat elu, erinevad ka iseloomult ning ei ole ammu kokku saanud, nüüd aga on vaja, sest … nende vahel on üks naine. Ja selgub, et palju muudki, vastasseisu õhutavad mälestused ulatuvad lapsepõlveni välja. Nugateravaks kiskuval ööl kerkivad need taas esile. Kuid nad on vennad ja kokkupõrkest hoolimata seob neid tugev kokkukuuluvustunne.

«Skalpelli» keskmes on vennad, kes elavad erinevat elu.
«Skalpelli» keskmes on vennad, kes elavad erinevat elu. Foto: Draamateater

«Selles näidendis on kaks tugevat, võib-olla kõige tugevamat vastandtunnet üldse: raev ja armastus. Nagu ikka, sünnivad need omavahelistest suhetest, sellest, kui palju me endast ja kui palju teistest aru saame. Kas me oskame nii endale kui teistele esitada õigel hetkel õigeid küsimusi ja kui palju oleme valmis ise vastuseid otsima. Kindlasti on see näidend üldinimlik ning mulle tundub, et me näeme inimeseks olemist autoriga väga sarnaselt,» on lavastust kommenteerinud Andres Puustusmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles