Perekond Seli võimaldas fagotitalendile juba teise aasta USAs

Kultuuritoimetus
Uuendatud 12. veebruar 2024, 15:39
Copy
Ettevõtja Neinar Seli..
Ettevõtja Neinar Seli.. Foto: Mihkel Maripuu

Ameerika Ühendriikides Idyllwildi Kunstide Akadeemia kolmandat aastat õppiv 17-aastane fagotimängija Robert Nael pälvis 5200-eurose õppetoetuse, mille rahastajaks ettevõtjate Neinar ja Kristo Seli ja Estiko Grupi koostöös asutatud MTÜ «Märka järgnevat põlvkonda».

Fagotitalent Robert Nael
Fagotitalent Robert Nael Foto: Pressifoto

Stipendiaat Nael jäi kahekordsele Grammy nominent professor Martin Kuuskmannile silma Eestis toimunud meistrikursusel. Seepeale kutsus 2022. aastal Idyllwildi Kunstide Akadeemias fagoti ja kammermuusika professorina töötav Kuuskmann Naela Ameerika Ühendriikidesse õppima. Pilliõpinguid alustas noor interpreet aga Kose muusikakoolis Tarmo Velmeti juhendamisel ja hiljem õpetaja soovitusel Tallinna Muusikakeskkoolis professor Peeter Sarapuu juures.

Professor Kuuskmanni sõnul pääsevad noored muusikud aina enam Eestisse tekkivate koostöövõrgustike toel rahvusvaheliselt hinnatud festivalidele oma ala professionaalide kõrvale esinema. «Festivalid, kursused ja ühine musitseerimine on väga inspireeriv platvorm julgustamaks noori edasi õppima. Ja kui siia liitub järjest enam missioonitundelisi ettevõtjaid, kes on noorte muusikute haridusteed nõus toetama, siis tugevneb kogu keskkond, mis aitab Eesti muusikatraditsioone hoida ja edasi kanda,» ütles Kuuskmann.

Möödunud aasta septembris toetas MTÜ jazzpianist Holger Marjamaa Tallinnas, Tartus ja Narvas toimunud kontserte sihtotstarbelise annetusega, et tagada sooduspilet muusikakoolide õpilastele ja õpetajatele. Sooduskoodiga pileteid kasutas üle viiesaja õpetaja ja õpilase.

Stipendiumi pidulik üleandmine toimub 26. märtsil Viimsi Artiumis toimuval kontsertõhtul «Kultuuripartnerlus 1500». Eesti publik saab Robert Naela esinemist eeldatavalt näha ka suvel toimuva Pärnu Muusikafestivali raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles