Juurikas. Talvine autosõit on eriti mõnus (1)

Kuuno Tank
, Spordireporter
Copy
Jalgratturite karistamist ei pea ma õigeks, parem on ikka inimestele selgitada, et autosõit – eriti talvel – on palju mõnusam. 
Jalgratturite karistamist ei pea ma õigeks, parem on ikka inimestele selgitada, et autosõit – eriti talvel – on palju mõnusam. Foto: Margus Ansu

Iga kord autosse istudes küsin eneselt: on mul tingimata vaja autoga sõita? Ma vastan alati: tingimata on!

Vajadus on üks asi, kuid peale selle, et autosõit on vajalik, on ta ka äärmiselt mõnus. Autoga on mõnus sõita igal aastaajal: kevadel, kui saabuvad kured, õitsevad lilled ja naised lähevad ilusaks; suvel, kui vili loob pead, kured punuvad pesa ja naised õide puhkevad; sügisel, kui küpsevad marjad ja seened, lahkuvad kured ja naised koledaks muutuvad.

Mis oleks mõnusam, kui sõita kevadvihmas mööda maanteed – sina istud kuivas, mugavas salongis ja kuulad raadiost spordiuudiseid? Mis oleks mõnusam, kui kuumal suvepäeval veeta aega jahedas konditsioneeriga autos ja vaadata, kuidas janused jalakäijad palavatel tänavatel vaaruvad? Mis oleks mõnusam, kui tuulisel ja vihmasel sügispäeval sõita mööda maanteed, kojamehed tuuleklaasilt veejugasid pühkimas?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles