Eesti Kontsert: Tõnis Mägi Kroonikale esitatud väited on ebaõiged (12)

Kultuuritoimetus
Uuendatud 16. veebruar 2024, 16:00
Copy
Tõnis Mägi 2019. aastal.
Tõnis Mägi 2019. aastal. Foto: Kristjan Teedema

Laulja Tõnis Mägi väidab Kroonikale antud intervjuus, et teda on taas tühistatud ning seda on teinud suisa riiklik organisatsioon, Eesti Kontsert. Eesti Kontserdi sõnul on tegemist ebaõigete väidetega ning Tõnis Mägi kontserdist ei ole keeldutud.

Kroonikale antud intervjuus läks jutt Tõnis Mägi sünnipäevale ja uuele albumile, mida laulja soovis tähistada kontserdiga Vanemuise kontserdimajas. Ent Mägi sõnul tühistas Eesti Kontserdi juht Kertu Orro ta, keelates tal Vanemuise kontserdimajas esinemise. Nüüd annab Mägi kontserdi hoopis ERMis.

«ERMi kontserdi eest, mis toimub 28. veebruaril, olen tänu võlgu Maarika Pokinenile (ERMi programmijuht – toim), kes oli lahkesti nõus appi tulema ja lubama ka Tartu rahvale esinemisvõimalust. Alguses oli plaan kontsert Vanemuise kontserdisaalis teha, aga Eesti Kontserdi direktriss (Kertu Orro – toim) oli kategooriliselt vastu. Tühistamine pole veel mõne jaoks lõppenud...»

Postimehe päringule vastas Eesti Kontsert, et Kroonikas avaldatud väited ei vasta tõele. 

«Anname teada, et Kroonikas avaldatud artikkel sisaldab ebaõigeid faktiväiteid ja oleme juba ka astunud samme, et need väljaandest eemaldataks ning ka avaldajad need ümber lükkaks. Ei sihtasutus Eesti Kontsert ega ka sihtasutuse juhatuse liige Kertu Orro ole keeldunud Tõnis Mägi kontsertidest ega välistanud koostööd tulevikus. Tartu kontserdi jaoks pakkusime Tõnis Mägile võimalust korraldada kontsert rendisaalisündmusena ja samadel tingimustel, nagu teevad seda kõik teised kontserdikorraldajad,» kirjutas Eesti Kontserdi esindaja.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles