NÄDALA PLAAT Võib rõõmustada, nukrus on tagasi

Margus Haav
, kultuuritoimetaja
Copy
Future Islandsi ajalugu ulatub tagasi aastasse 2003, mil Samuel T. Herring (paremalt teine) hakkas electro-pop’i tegema ühe Põhja-Carolina ülikooli kunstiprogrammi raames.
Future Islandsi ajalugu ulatub tagasi aastasse 2003, mil Samuel T. Herring (paremalt teine) hakkas electro-pop’i tegema ühe Põhja-Carolina ülikooli kunstiprogrammi raames. Foto: 4ad

Ei ole päris kindel, miks kaanel peab olema New Mexico artisti Beedallo teos, millelt album ühtlasi nime sai, aga see on küll kindel, et Future Islands ei vea ka oma seitsmendal kauamängival albumil fänne alt ning pakub vana head tõhusa bassitüminaga maitsestatud sündipoppi ja vokalist Samuel T. Herring on oma üleelusuuruses emotsionaalsuses endiselt äärmiselt mõjus.

Kui Future Islandsi eelmine kauamängiv «As Long as You Are» (2020) tundus ehk kuidagi pisut nagu isegi liiga lustakas ja tantsuline, siis nüüd võib rõõmustada, kuna nukrus on jälle väga ehedal kujul tagasi. Teise inimese õnnetuse üle ei ole muidugi paslik heameelt tunda, aga kui toona oli Herring õnnelik ja kandis enda ümber kõigile armunutele omast selgestimärgatavat roosat aurat, siis nüüd on karmim reaalsus ta jälle krapsti kinni püüdnud. Aga Samuel T. Herring poleks Samuel T. Herring, kui ta ei suudaks neid emotsioone kunstiks vormida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles