VIDEO Briti punkbänd pani Coldplay süvavõltsingu abil enda lugu laulma (1)

Kultuuritoimetus
Uuendatud 16. veebruar 2024, 15:22
Copy
Coldplay laulja Chris Martin.
Coldplay laulja Chris Martin. Foto: EPA/Mauricio Duenas Castaneda/SCANPIX

Uues Idles'i muusikavideos laulab Coldplay Chris Martini süvavõltsingu versioon Idles'i uut lugu «Grace». Video aluseks on võetud Coldplay «Yellow» muusikavideo, mis ilmus kaks aastakümmet tagasi.

Moodsa post-pungi suurnimi Idles on välja andnud video loole «Grace», mis on pärit nende uuelt albumi «TANGK», mis sarnaneb äravahetamiseni Coldplay 2000. aasta läbimurdehiti «Yellow» videoga.

Kui algses «Yellow» videos jalutab tollal 23-aastane Chris Martin mööda mahajäetud ja tuulist randa, kui öö muutub päevaks, siis «Grace» uues videos jalutab seesama 23-aastane Chris Martin samal rannal, ent lauluks pole mitte «Yellow», vaid Idles'i «Grace».

Nimelt on tegemist süvavõltsingu tehnoloogiat kasutades valminud muusikavideoga, mille idee jõudis Idles'i ninamees Joe Talbotini unenäos ja Chris Martin andis loa originaalmaterjali kasutamiseks. Kusjuures, Chris Martin toetas plaani suisa sel määral, et veetis enne video valmimist aega videokaamera ees, et anda tehisintellektile materjali juurde. Selle eesmärk oli, et kunstnikult loodud huulte liikumine näeks uues muusikavideos loomulikum välja, vahendab Louder Sounds.

Idles'i album «TANGK» ilmus täna ning albumilt on kuulda, kuidas muidu toore energiaga post-pungi grupp paljastab oma õrnema ja emotsionaalsema poole. Bändi ninamees Joe Talbot rõhutab aga, et seda ei tohiks tõlgendada märgina, et bändi tuntud agressiivsus on raugemas. «Kõige võimsamad kuradi inimolendid maa peal on balletitantsijad," ütles ta ajakirjale MOJO, «sest on vaja jõudu, et aeglaselt liikuda ja end maailmale avada.»

Vaata videot:

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles