Eestis jääb naeru vähemaks: Vana Baskini teater lõpetab aasta lõpus tegevuse (5)

Kultuuritoimetus
Copy
Vana Baskini teatri etendus.
Vana Baskini teatri etendus. Foto: Toomas Huik

Vana Baskini teater lõpetab 2024. aasta lõpus tegevuse, vahendab ERR. Põhjuseks on kultuuriministeeriumi otsus teatrile 2024. aastaks tegevustoetust mitte jagada.

Vana Baskini teatri juht Aarne Valmis sõnas ERRile, et lõpetamisotsus on seotud kultuuriministeeriumi otsusega teatrile 2024. aastaks tegevustoetust mitte jagada. «Me oleme kultuuriministeeriumile aastaid pinnuks silmas olnud,» leiab ta. 

Valmis rääkis, et ministeeriumilt küsiti 2024. aastaks 165 000 eurot, kuid lepitud oleks ka vähemaga. «Erateatritest sai kõige vähem raha tantsuteater Fine 5, mis sai 80 000 eurot. Me oleksime lahkelt selle kõige viimase posti peal olnud. Kui me oleksime 80 000 eurot saanud, oleksime rõõmsasti edasi tegutsenud.»

Järgmise aasta jaanuaris tähistaks Vana Baskini teater 20. tegutsemisaastat. «Me liitsime umbes kuu aega oma plusse ja miinuseid kokku. Tundus ka hästi ilus, et meil on järgmise aasta jaanuarikuus juubel, me saame 20-aastaseks, et teeme juubeli ja peielaua korraga,» sõnas teatrijuht.

Vana Baskini teater on kutseline teater Tallinnas, mille asutas 2005. aastal Eino Baskin pärast Vanalinnastuudio toonase trupi koondamist.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles