INTERVJUU Metsiku Lääne lugudest raamatu ilmutanud Vahur Lauri: Tavaliste inimeste lood mind huvitavad vähe, sest need on mu enda lood

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Vahur Lauri koos kolleegide Anton Aleksejevi ja Kristjan Svirgsdeniga, kes sedakorda ei saanud pildile tulla, kuna on Ukrainas sõda kajastamas. NB! Fotol olev relv on eestiaegne kuuelasuline eestlaetav revolver, mis ei vaja relvaluba ja on laadimata. 
Vahur Lauri koos kolleegide Anton Aleksejevi ja Kristjan Svirgsdeniga, kes sedakorda ei saanud pildile tulla, kuna on Ukrainas sõda kajastamas. NB! Fotol olev relv on eestiaegne kuuelasuline eestlaetav revolver, mis ei vaja relvaluba ja on laadimata. Foto: Eero Vabamägi

Vahur Lauri on legendaarne Aktuaalse Kaamera ajakirjanik (AK), keda on ekraanilt lihtne ära tunda, ta nimelt kannab kauboikaabut ja räägib väga konkreetselt.

Metsiku Lääne teemat on ta tõsise hobi korras ajanud mitu aastakümmet ja nüüd on ühe selle viljana ilmunud kogumik proosatekste pealkirjaga «Leedid ja Logardid. Lugusid Metsikust Läänest.» No bullshit-olekuga mehed ja naised ajavad neis lugudes 19. sajandi USAs, täpsemini seal, mida nimetati piirialadeks (frontier) omi asju ja tunnetavad põhilist. Ümberringi enamasti kõnnumaa ja aukartustäratav hulk tühjust. Need on tegelikult teatavad tõmmised, millest on saanud näidendid, mida Lauri ja Metsiku Lääne fänne koondava Holster-klubi eestvedamisel igal suvel Läänemaal, Paliveres lavastatakse. Igasuvine näidend ongi klubi kese, mille ümber koondutakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles