Eesti kunstnik flaneeris Pariisis ja mis siis sai

Kultuuritoimetus
Copy
Peeter Must, maal Parisist
Peeter Must, maal Parisist Foto: Alee galerii

Allee galeriis teistes ruumides Vana-Viru 11a avab 22. veebruaril 18.00 maalija Peeter Must oma näituse «Jalutuskäigud Pariisis» (kuraator Harry Liivrand).

Oma teise personaalnäitusega Allee galeriis jätkab eesti neohüperrealismi nimekamaid esindajaid Peeter Must talle tunnustuse toonud stiilis, milles omavahel on võrdsetes osades värvifoto momentülesvõtte ning impressionistlik ja puäntillistlik tehnika. Nagu Charles Baudelaire, flaneerib Must mööda suvise Prantsusmaa pealinna parke (Luxembourg´i aed), longib Seine´i kaldail, tõukleb bulvarite inimmeres, kuid teda ei tõmba turistlikud vaatamisväärsused. Vaid ühel 2023. aastal loodud maalil võime ära tunda fragmenti Eiffeli tornist, Pariisi tuntuimast ehitisest.

Peeter Must, maal Parisist
Peeter Must, maal Parisist Foto: Alee galerii

Musta huvitab hoopis muu – inimesed, nii turistid kui kohalikud. Nende ilmed, body language, žestid, suhtlusrituaalid inspireerivad kunstnikku defineerima oma Pariisi – see on justkui lõõgastavaid hetki ja hetkelist muretust pakkuv idülliline keskkond, kus aga ollakse ometi teineteisele võõrad ja normaalsest suhtlusest võõrandunud. Must maalib Pariisi imagot ebakonventsionaalselt. Väljapanek kestab 16. märtsini, aga 13. märtsil toimub galeriis kunstniku ja kuraatori vahel vestlusõhtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles