KARMID SÜÜDISTUSED Eaglesi «Hotel Californiaga» seoses algas ootamatu kohtuasi

Kultuuritoimetus
Copy
Eaglesi liikmed Timothy B. Schmit, Don Henley, Glenn Frey ja Joe Walsh.
Eaglesi liikmed Timothy B. Schmit, Don Henley, Glenn Frey ja Joe Walsh. Foto: Chris Pizzello / Invision / AP, File / Scanpix

Rokiklassikasse kuuluv Eaglesi laul «Hotel California» on läbi aastate olnud üks retrojaamade lemmikuid ning tuttav kõigile, kes 70ndate hittidest lugu peavad. Nii oluliste laulude pealt on võimalik kõrvalistel inimestel ka kasu lõigata. Seetõttu on kohtu alla sattunud kolm meest, kes äritsesid lehekülgedega märkmikust, millele on käsitsi kirjutatud «Hotel California» esimesed versioonid ning teistegi Eaglesi laulude sõnad.

Kolmapäeval algavas kohtuprotsessis otsustatakse Glenn Horowitzi, Craig Inciardi ning Edward Kosinski üle, kelle valduses oli enam kui 80 lehekülge mustandeid Eaglesi «Hotel California» albumi lauludest. Ühele leheküljele on muuhulgas kirjutatud ka «Hotel California» kuulsad sõnad «You can check out any time you like, but you can never leave.»

Kolmel mehel polnud varastatud lehekülgede omamiseks ja müümiseks aga mingit luba, mistõttu võidakse tunnistajapinki kutsuda ka Eaglesi liige Don Henley. Laulutekste sisaldavad leheküljed sattusid Henley huviorbiiti 2012. aastal, kui need pandi müügiks välja ning Henley hakkas kahtlustama, et need on varastatud. Kolme meest süüdistatakse aga konkreetsemalt varastatud dokumentide omamises, mitte varguses endas. Süüdistajatel on tarvis veel tõestada, et leheküljed tõepoolest varastati, kaitsjad väidavad aga vastupidist. Kolm meest ennast süüdi ei tunnista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles