NÄDALA FILM Mitu megastaari mahub ühele ruutmeetrile head tegema? (1)

Margus Haav
, kultuuritoimetaja
Copy
Heategevusliku singli «We Are The World» salvestamiseks kogunes 1985. aasta jaanuaris 46 USA tolle aja suurimat staari. Kümmet nendest pole enam meie hulgas.
Heategevusliku singli «We Are The World» salvestamiseks kogunes 1985. aasta jaanuaris 46 USA tolle aja suurimat staari. Kümmet nendest pole enam meie hulgas. Foto: Harry Benson/netflix

Heategevusliku laulu «We Are the World» salvestamiseks tulid 1985. aasta 28. jaanuaril kokku 46 USA kõige suuremat staari. Legendaarne pala on tänaseni maailma ajaloo kümne müüduima singli hulgas ning võitis neli Grammy auhinda, sealhulgas aasta salvestuse ja aasta laulu tiitli.

Need 46 olid tolle aja absoluutsed tipud, põlvkonna suurimad staarid. Nimed Stevie Wonderist kuni Bruce Springsteeni, Tina Turneri ja Paul Simonini ühendasid jõud ja anded. Režissöör Bao Nguyeni «The Greatest Night in Pop» jutustab osalt arhiivimaterjali, osalt tollaste asjaosaliste tänaste mälestuste järgi, mis sellele eelnes ja kuidas salvestus läks.

Plahvatusohtlikud egod

Pea nelja aastakümne tagant on midagi uut mõistagi keeruline välja kaevata. Teisalt, kui sul on algmaterjaliks tõepoolest üks kuulsamaid poplugusid ja selle taga olevad kümned eriti säravad ning eriti kummalised isiksused, siis tundub potentsiaali jaguvat enamaks kui järjekordseks kõnelevate peade egotripiks, kus kõnelejatel on nüüd vanust rohkem kui kunagi kuulsust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles