VAATA INTERVJUUD Sõjavastase näituse loojad: kõigil on õigus oma arvamusele (2)

Kultuuritoimetus
Uuendatud 22. veebruar 2024, 15:12
Copy
Kanal 2 hommikusaates «Telehommik» käisid kunstnikud Rebeca Parbus ja ESTOOKIN rääkimas oma vastakaid arvamusi tekitanud sõjavastasest näitusest «Hetk».
Kanal 2 hommikusaates «Telehommik» käisid kunstnikud Rebeca Parbus ja ESTOOKIN rääkimas oma vastakaid arvamusi tekitanud sõjavastasest näitusest «Hetk». Foto: Kanal 2

Kanal 2 hommikusaates «Telehommik» käisid kunstnikud Rebeca Parbus ja ESTOOKIN rääkimas oma vastakaid arvamusi tekitanud sõjavastasest näitusest «Hetk». Esmaspäeval avatud avalikul näitusel näeb Mustamäe, Lasnamäe ja Õismäe reklaamtahvlitel vaateid purustatud linnaruumist. Kunstnikega vestlesid saatejuhid Romi Hasa ja Kristjan Gold.

Rebeca Parbuse sõnul sai näituse idee alguse sellest, et inimeste ümber on nii palju, mille eest olla tänulik ja mida iga päev isegi märgata ei pruugi. «Et me ei võtaks oma vabadust ja iseseisvust enesestmõistetavalt,» lisas Parbus.

Estookin jätkas: «Näituse alge on tekkinud kiiresti muutuvast maailmast, mis meil on. Ukraina sõda algas kaks aastat tagasi ja see on ka meid mõjutanud. Üks viis, kuidas kunstnikena rääkida meie maailma teemadest, on läbi kunsti ja läbi näituste ja läbi teoste.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles