NÄDALA PERSOON Piret Jaaks: eestlane on valmis kõigeks, et iseseisvust hoida (3)

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Nii mõnigi on märkinud, et kirjanik ja dramaturg Piret Jaaks näib esmapilgul kinnine ja tõsine. Jaaks pakub, et küllap on teda siis tabatud hetkel, kui ta on omadega parasjagu loometunnelis. Tallinnas Noblessneri sadamas on talle seltsiks nende pere suurim ekstravert terjer Juss, kes jumaldab inimestega suhtlemist.
Nii mõnigi on märkinud, et kirjanik ja dramaturg Piret Jaaks näib esmapilgul kinnine ja tõsine. Jaaks pakub, et küllap on teda siis tabatud hetkel, kui ta on omadega parasjagu loometunnelis. Tallinnas Noblessneri sadamas on talle seltsiks nende pere suurim ekstravert terjer Juss, kes jumaldab inimestega suhtlemist. Foto: Madis Veltman

Näitekirjanik Piret Jaaks ütleb, et lapsena oli Eesti Vabariik tema jaoks saladus, millest räägiti poolihääli. Praegu on iseseisvus aga midagi, milleta elada ei ole enam võimalik.

Piret Jaaks kirjutab palju. Ajalooline romaan «Taeva tütred», mis jutustab kartmatust Eesti misjonärist Hedwig Büllist, nägi ilmavalgust eelmise aasta lõpus. Selle aasta jaanuaris esietendus Vanemuises koos lavastaja Marta Aliide Jakovskiga ettevalmistatud lavastus «Lõpp». Nii üks kui ka teine on millestki, millest enamasti tahetakse vaikida – surmast. Aga meie kohtumise eesmärk ei olnud vestelda loomingust, vaid hoopis Eestist. Intervjuu ilmub vahetult enne iseseisvuspäeva, mis on pidulik, aga ka natukene kurb sõja tõttu. Mis teile meenub esimesena seoses 24. veebruariga?

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles