STRANDBERG BLOGIB Vabariigi 106. aastapäeva kontsert Estonias (13)

Postimees
Uuendatud 24. veebruar 2024, 17:46
Copy
President Alar Karis ja Sirje Karis kätlemisstseremoonia eel Eesti vabariigi 105 aastapäeval.
President Alar Karis ja Sirje Karis kätlemisstseremoonia eel Eesti vabariigi 105 aastapäeval. Foto: Taavi Sepp

Laupäeval 24. veebruaril toimub Tallinnas Estonia teatri- ja kontserdimajas kell 18.35 Eesti Vabariigi 106. aastapäevale pühendatud kontsert. Postimees teeb sündmusest otseblogi, kus laval toimuvat kommenteerib Marek Strandberg. 

Kunstiline juht Jaan-Eik Tulve

Lavastaja Maria Peterson

Kunstnik Kristjan Suits

Videokunstnik Sander Põldsaar

Estonia teatri- ja kontserdimajas toimuva aastapäeva kontserdi kunstilise juhi Jaan-Eik Tulve sõnul saab tänavune kontsert olema tavapärasest pikem ning mitut esinejat ühendab üks konkreetne sünniaasta.

«Aastapäeva kontserdi olulisus seisneb selles, et see oleks pidulik, rõõmus ja lootusrikas, samas peab see olema ka sissepoole vaatav. Pakkuma kõike seda, mida meil elus püsimiseks vaja on,» usub Tulve. «Lootusrikkus tähendab eelkõike seda, et oleme sisemiselt tugevad ja meil on kuskile toetuda. Siis ongi võimalik olla lootusrikas. Lootusest endast on samamoodi vaja kõnelda. Kogu see töö, mida oleme koos lavastaja Maria Petersoni, kunstnik Kristjan Suitsu ja videokunstnik Sander Põldsaarega teinud, on andnud meile hästi ilusa ettevalmistusperioodi, mis kulges väga ühtselt.»

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles