TÕELINE ÕUDUSLUGU Lennuõnnetus viis näljased mehed inimsöömiseni

Piia Õunpuu
, kriitik
Copy
«Society of the Snow» räägib tõestisündinud loo lennuõnnetusest 70ndatel, mis jättis ragbimeeskonna lootusetult Andidesse.
«Society of the Snow» räägib tõestisündinud loo lennuõnnetusest 70ndatel, mis jättis ragbimeeskonna lootusetult Andidesse. Foto: Netflix/Entertainment Pictures/ZUMAPRESS.com/Netflix

Vahel tundub, et igapäevane meediamull muutub aina turvalisemaks ja tasapaksuks, sõjauudistest sirvitakse emotsioonitult üle ja hoopis väärtusetud draamad puhutakse suurteks probleemideks. Hea, et on olemas (filmi)kunst, mis sellest udust virgutab ja paneb hindama seda vähestki ja lihtsat, mis meil on, kirjutab Piia Õunpuu tõsielupõhisest Netflixi draamast «Society of the Snow».

Netflixi film «Society of the Snow» põhineb tõestisündinud lool Uruguay ragbimeeskonnast, mis sattus 1972. aastal lennuõnnetusse, kui nende lennuk keset lumist Andide mäestikku vastu mäetippu põrutas. Lennukitäiest inimestest pääses peale 72-päevast ootamist eluga vaid 16 ning elu aitas neil suuresti sees hoida otsus tarvitada hukkunud kaaslasi söögiks.

Lõpplahenduse ja kannibalismi-puändi teadmine ei ole küll eriline spoiler, sest selles uskumatus kannatus- ja pääsemisloos on faktidest olulisem teekond, mille vaataja peategelastega koos läbi elab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles