Tallinnas esineb üks maailma uuendusmeelsemaid metali-kooslusi

Kultuuritoimetus
Copy
Alcest 2017. aastal Taanis.
Alcest 2017. aastal Taanis. Foto: Grywnn / Wikimedia Commons

Maailma üks uuendusmeelsemaid post-black metali kooslusi, Alcest, esineb 26. novembril Paavli Kultuurivabrikus.

Tegev alates aastast 2000, Alcest on viimase kahekümne nelja aasta jooksul läbi käinud hulganisti muutusi, transformeerudes sooloprojektist kolmeliikmeliseks black metal koosluseks ja on tänaseks arenenud kahemehe projektiks, mida iseloomustab black metali kui žanri julge dekonstrueerimine ning selle viimine uutesse ja põnevatesse kohtadesse.

Olgu selleks shoegaze’i segamine, mis tegi Alcestist sisuliselt blackgaze’i kui žanri pioneeri. Või hoopiski nende tugevad post-metal mõjutused, mis väljenduvad nende ülimalt atmosfäärilises kõlapildis, viies kuulaja justkui kaugesse võlumaailma.

Just see kauge võlumaailm on olnud ka projekti inspiratsiooniks, just neid mälestusi oma lapsepõlvest ongi bändi esimees Neige üritanud taasluua helis, eesmärgiga viia kuulaja temaga kaasa läbi mälestuste ja tõlgenduste. See sama kontseptsioon toodi avalikkuse ette nende esimese albumiga «Souvenirs d’un autre monde» aastal 2007.

Järgnevad aastad olid Alcesti jaoks transformeeruvad, nende teine stuudioalbum «Écailles de lune» oli nende esimene pööre shoegaze’liku kõla poole, ent säilitas abrasiivse black metali olemuse — albumil kõlavad karmid vokaalid sünergistiliselt Neige õrnema tonaalsusega. Kui tabavalt kokku võtta siis tegu oleks justkui väga ilmeka hübriidiga My Bloody Valentine’st ja Burzumist. Aastate jooksul dekonstrueeris Alcest enda olemust mimtel korral, liikudes edasi ja tagasi oma mineviku, oleviku ja tuleviku vahel.

Täna tegeleb Alcest oma seitsmenda stuudioalbumi produtseerimisega ning ülemaailmne ootus ja janu selle järele kajab tugevalt. Seniks tasub aga võtta võimalus ja kuulata üht kõige põnevat black metali hübridiseerijat seal kus õige, lava ees.

Piletid on saadaval Fientas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles