Olukord on ..., leitakse Eesti muusikaturu fookuspäeval

Kultuuritoimetus
Uuendatud 27. veebruar 2024, 12:20
Copy
The Weekndi Tallinnasse toonud Live Nation Estonia kontserdikorraldaja Eva Palm esineb samuti Eesti muusikaturu fookuspäeval.
The Weekndi Tallinnasse toonud Live Nation Estonia kontserdikorraldaja Eva Palm esineb samuti Eesti muusikaturu fookuspäeval. Foto: Erakogu

6. märtsil toimub Tallinnas Erinevate Tubade Klubis (ETK) Eesti muusikaturu fookuspäev. Neljandat korda toimuval valdkonna aastakogunemisel esitletakse Tallinna muusikapoliitika ning kultuuri- ja spordivaldkonna eraraha kaasamise uuringuid. Luubi all on suurkontsertide ja ööelu mehhanismid, ürituste rohestrateegiad ning kodumaise muusikameedia seis.

Fookuspäeva avapaneel «Olukord on ..., aga see on meie tuleviku väetis» annab Lennart Meri tsiteerides kõnejärje Tallinna linna ja muusikasektori esindajatele. Valdkonna võimaluste, vahendite ja tõukejõudude teemalise arutelu juhatab sisse Euroopa muusikaeksportijate võrgustiku uuringute koordinaatori Virgo Sillamaa ettekanne UNESCO muusikalinna Tallinna muusikapoliitika ja Eesti muusikaturu andmete uuringutest. Sektori saavutuste tutvustustega jätkavad tiimid, kes juhtisid superprojekte NOËPi A. Le Coq Arena kontserdist The Weekndi lauluväljaku esinemiseni.

Kuidas litsentsida rohkem Eesti muusikat filmi, reklaami, telesse, videomängudesse ja avalikku ruumi? Milliseid kanaleid pidi leiab artist oma publiku? Särava eeskujuna on esimene Eesti muusikafestival pälvinud rohesertifikaadi, aga mis saab roherindel edasi? Kuidas jõuab kultuuri ja sporti eraraha? Kellele kuulub AI loodu autorlus?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles