Näitleja, keda Clint Eastwood usaldab

Kristi Pärn-Valdoja
, ajakiri SÄDE peatoimetaja
Copy
Cécile de France Prantsuse tähtsaimate filmiauhindade Césarite väljakuulutamise lõunal jaanuari keskel.
Cécile de France Prantsuse tähtsaimate filmiauhindade Césarite väljakuulutamise lõunal jaanuari keskel. Foto: JP PARIENTE/SIPA

Hiljuti kinodesse jõudnud Martin Provosti «Alasti muusa» toob ekraanile maalikunstnikest elukaaslaste Pierre ja Marthe Bonnardi 50 aastat kestnud armastuse loo.

Naispeaosatäitjat kehastab selles Belgia näitleja Cécile de France, kes on kaasa teinud paljudes Prantsuse kinohittides, aga ka Clint Eastwoodi ja Wes Andersoni filmides.

Maalikunstnik Pierre Bonnardi (1867–1947) kaubamärgiks said peen stiil ja erksad värvid, ligi kolmandikul tema töödest on kujutatud Marthe Bonnardi. Naist, kes jäi Pierre’i kõrvale viieks aastakümneks, vaatamata sellele, et meest ümbritsesid veel mõnedki teised võluvad muusad. Ent nii toona kui ka praegu räägiti väga vähe sellest, et Marthe polnud siiski üksnes muusa ja modell, vaid ka ise andekas kunstnik. «Seepärast Martin Provost «Alasti muusa» lavastaski,» räägib Cécile de France mulle Pariisis. «Martinile meeldibki tuua rambivalgusesse just neid naisi, kes teenimatult varju on jäänud.»

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles