KÕLVATU TALLINN Kuidas taltsutati 90ndatel prostitutsiooniäri Eestis?

Kultuuritoimetus
Uuendatud 28. veebruar 2024, 16:51
Copy
Prostituut. Pilt on illustreeriv.
Prostituut. Pilt on illustreeriv. Foto: Rus Limon / Shutterstock

Teisipäeval, 5. märtsil räägib Tallinna linnaelumuuseumi loengusarjas Sisekaitseakadeemia lektor Ardo Ranne prostitutsioonist 1990. aastatel. Millised olid pöörased 90ndad ja kuidas taltsutati tollal prostitutsiooniäri?

Loengus tuleb juttu, kuidas inimkaubandusevastast võitlust Eestis alustati, kuidas lõpetati Eestis bordellide tegutsemine ja millised väljakutsed on sellega seoses tulnud vastu võtta. Kuuleb ka sellest, kuidas võideldi kurikuulsate bordelliäridega ning mil moel toimetab organiseeritud kuritegevus ning töötab inimkaubandus praegu.

Sisekaitseakadeemia lektor Ardo Ranne räägib loengus prostitutsioonist 90ndatel.
Sisekaitseakadeemia lektor Ardo Ranne räägib loengus prostitutsioonist 90ndatel. Foto: Pressifoto

Oma tööst kuumadel 90ndatel räägib Sisekaitseakadeemia lektor Ardo Ranne, kes tegutses aastatel 1992–2022 politsei eri allüksustes ning vastutas 2003–2022 inimkaubanduse ja prostitutsiooniga seonduva organiseeritud kuritegevuse vastase võitluse eest Tallinnas ja Harjumaal.

Ardo Ranne pälvis 2022. aastal vägivallaennetuse tunnustusauhinna oma panuse eest inimkaubanduse ja naistevastase vägivalla takistamisel. Näitusega «Kõlvatu Tallinn» kaasnev loengusari avab linlaste seksuaalsuse ajalooga seotud teemasid.

Loeng algab kell 18 ja sellele eelneb näituse lühitutvustus muuseumi esimesel korrusel algusega 17.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles