Tallinn Music Weeki konverentsil esitletakse raamatut ansambel Pulpi märgilisest albumist

Kultuuritoimetus
Copy
Jane Savidge tuleb ja esitleb raamatut Pulpi albumist "This Is Hardcore"
Jane Savidge tuleb ja esitleb raamatut Pulpi albumist "This Is Hardcore" Foto: Erakogu

5.–6. aprillil Nordic Hotel Forumis toimuval TMW konverentsil esineb üle 100 muusika- ja kultuurivaldkonna spetsialisti ning teerajaja kogu maailmast. Uute avalikustaud kõnelejate seas on suhtekorralduslegend ja britpopi arhitekt Jane Savidge, mõjukas klubikultuuri kaardistaja Joe Muggs, muusikatööstuse psühhoterapeut Tamsin Embleton, Liveurope peakoordinaator Elise Phamgia ja Euroopa Kooriühingu peasekretär Sonja Greiner.

1990ndate britpopi nähtuse ühe peamise arhitektina tuntud suhtekorraldaja ja kirjanik Jane Savidge saabub tutvustama oma 6. märtsil ilmuvat raamatut «Pulp's This Is Hardcore». Tegu on sissevaatega Pulpi 1998. aasta märgilise albumi kultuurilisse ja ajaloolisesse konteksti, mis kujunes ühtlasi britpopi ja interneti-eelse muusikameedia lõppvaatuseks.

Muusikaloolane Joe Muggs kirjutab väljaannetele nagu Mixmag, WIRE, FACT ja Guardian ning on elektroonilist muusikat ja reivikultuuri käsitlevate raamatute "Bass, Mids, Tops: An Oral History of Soundsystem Culture" (2019) ja “Crosstown Rebels - 20 Years Of Madness, Magic and Music' (2023) autor. TMW konverentsil juhib Joe arutelu kohaliku klubikultuuri kohast üleilmsel muusikaväljal, vestluskaaslasteks nii Tallinna klubi HALL asutaja Elena Natale kui ka Vilniuse Opium Club’i juht Vidmantas Čepkauskas.

Tamsin Embleton on Londoni psühhoterapeut, kelle klientideks on muusikud ja muusikatööstuse professionaalid. Music Industry Therapist Collective'i (MITC) asutajana toimetab ta ka käsiraamatut tuuritamise mõjust vaimsele tervisele, milles jagavad kogemusi ja nõu tuntud muusikud nagu Nile Rodgers, Justin Hawkins, Katie Melua, Kieran Hebden jpt.

Elise Phamgia koordineerib Euroopa ikoonilisi elavmuusika toimumispaiku ühendavat organisatsiooni Liveurope, panustab «Music Moves Europe» algatustesse ning osales hiljuti mentorina projektis MEWEM Europa, mis keskendub noorte naiste tegevuse edendamisele muusikasektoris.

Ralph Böge on ülemaailmse muusikaõigustega tegeleva ettevõtte Paradise Worldwide asutaja ja tegevjuht. Tema ettevõtte kaubamärgiks on uuenduslik andmepõhine lähenemine muusika levitamisele, autoritasude kogumisele ja artistide toetamisele.

Sonja Greiner on Euroopa Kooriühingu (Europa Cantat) peasekretär, koorimuusika föderatsiooni IFCM juhtimisnõunik, Maailma Noortekooride Sihtasutuse juhatuse liige ja Rahvusvahelise Muusikanõukogu auliige.

TMW konveretsi esinejate hulka lisandusid ka Live Nation Finlandi agentuurijuht ja promootor Annika Oksanen, Music Finlandi innovatsioonijuht Turo Pekari. digiturunduse agentuuri Dotted Music asutaja Andrew Apanov, muusikaloojaid ja filmitegijaid ühendava Access Film Music LLC asutaja Chicago Mike Beck, Läti süntesaatoribrändi Erica Synths looja Girts Ozolins jt. Varem avalikustatud muusikaproffide seas on R.E.M.-i nõustaja ja manager Bertis Down, BAFTA võitjast filmimuusika nõunik Kle Savidge ja auhinnatud filmirežissöör Anna Hints.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles