Juurikas. Identiteedivargad tegutsevad

Mart Juur
Copy
Tuntud tele­­nägusid kasutatakse sageli kerge­­uslikelt raha väljapetmiseks. 
Tuntud tele­­nägusid kasutatakse sageli kerge­­uslikelt raha väljapetmiseks. Foto: Konstantin Sednev/montaaž

Suur oli Lääne-Aafrikas elava Jessica Albani üllatus, kui ta ühel mitte eriti ilusal päeval leidis kirjakastist nõudekirja, milles seisis, et Eesti vabariigi peaministri abikaasale tekitatud hingeliste üleelamiste eest tuleb maksta kompensatsiooni 10 miljonit dollarit.

«Kohkusin päris ära. Mul pole õrna aimugi, kus Eesti vabariik asub ja kes on selle maailmale tundmatu riigi peaminister. Pidin guugeldama, mida ma tavaliselt kunagi ei tee, sest see on vaimsele tervisele kahjulik. Kuid küsimus jäi: mille eest ma maksan? Oma teada pole ma Eesti vabariigi peaministri abikaasale tekitanud mitte mingisuguseid, ei kehalisi ega hingelisi üleelamisi. Kuna ma kardan kohtuskäimist nagu tuld, pidasin paremaks nõutud summa vaikselt ära maksta.»

10 miljonit dollarit polnud Jessica Albani jaoks just päris peenraha, aga samas ka mitte midagi erilist. Jessica isa, eelmisel aastal Kaplinna haiglas surnud Edward Alban oli väljapaistev nafta-, gaasi- ja teemandiärimees, kellele kuulusid ulatuslikud investeeringud kinnisvara- ja põllumajandussektoris. Jessica ema, üks Lääne-Aafrika rikkamaid naisi, suri aastaid tagasi Johannesburgi haiglas rinnavähki. Millegipärast just Lõuna-Aafrika haiglates on rikaste suremus äärmiselt kõrge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles