Justin Bieber 30: kuidas armsast poisist kasvas tolgus (6)

Janar Ala
, toimetaja
Uuendatud 1. märts 2024, 12:26
Copy
Kunstniku portree noore vana mehena: Justin Bieber rõivastuses, milles võiks täheldada teatavate elufunktsioonide lõtvumist.
Kunstniku portree noore vana mehena: Justin Bieber rõivastuses, milles võiks täheldada teatavate elufunktsioonide lõtvumist. Foto: RW/MPI/Capital Pictures/Scanpix

Komöödiasarja «Seinfeld» ühe osa alguses tõdeb Jerry Seinfeld, et kui praegu on eeldatav eluiga umbes 72 (seda juttu rääkis ta 90ndate alguses), siis aastasadu tagasi oli see 30. Mis tähendab seda, jätkab ta oma hüperboolilisel moel, et autojuhiloa saad sa viieaastaselt, abiellud üheksaselt, lahutad viieteistkümneselt ja hilises teismeas kolid Floridasse. Ja umbes 28selt öeldakse su kohta: ta on juba 28, aga vaata kui terane.

Selles jutus tundsin ära ka Kanada laulumehe Justin Bieberi senise elukaare. Täna saab ta 30. Bieberi karjäär algas 13selt ja arvestades kaasaegse maailma ülekiirenemist (elatakse tõesti 72 aastat 30 aastaga või mõni veel kiiremini) ja sellega paradoksaalselt kaasnevat ajatustumist, jääb mulje, et ta on pildis olnud terve igaviku.

Kuid me ei räägi sedakorda ainult Bieberist. Toome mängu ühe tema kontekstis pigem ootamatu nime – filosoof Friedrich Nietzsche. Miks? a) sest me võime, b) miks mitte, c) neis ei ole eriti palju ühist, d) kuid midagi siiski on. Ühine kasvõi see, et mõlemad on inimesed, on kandnud vuntse, on kirjutanud laule.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles