102 aasta vanuselt suri legendaarne moeikoon (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Iris Apfel osaleb The Fashion Group International Night of Stars Gala etendusel «The Non-Conformists» 27. oktoobril 2016.
Iris Apfel osaleb The Fashion Group International Night of Stars Gala etendusel «The Non-Conformists» 27. oktoobril 2016. Foto: Robin Platzer / Twin Images / Robin Platzer / Twin Images

Ameerika ärinaine, sisekujundaja, moeikoon ja näitleja Iris Apfel suri 102-aastaselt 1. märtsil. Ta oli tuntud oma eklektilise ja julge stiili poolest, mida eksponeerisid mitmed muuseumid ja dokumentaalfilmid.

1950. aastal rajas Apfel koos oma abikaasaga Old World Weavers tekstiilifirma, mis teenindas Valget maja üheksa presidendi ametiajal. Abielupaar Apfelid reisisid haruldaste kangaste ja rõivaste otsingul kogu maailmas.

2005. aastal avati Metropolitan Museum of Artis New Yorgis Rara Avis, mis tutvustas Apfeli rikkalikke kostüümiehteid ja rõivakollektsiooni. See oli muuseumi esimene näitus, mis keskendus elavale inimesele, kes ei olnud disainer.

Auhinnad ja tunnustused: Apfel sai mitmeid auhindu ja tunnustusi oma panuse eest moe- ja tekstiilivaldkonnas, sealhulgas Women Together Special Award of the Year, Women’s Entrepreneurship Day Pioneer Award ja The New Jewish Home’s Eight over Eighty Gala honoree. Ta oli ka vanim inimene, kelle järgi on loodud Barbie nukk.

« »

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles