Suri «Tähesõdadele» hääle andnud kultuslik näitleja

Kultuuritoimetus
Copy
Kaader filmist «Gremlins»
Kaader filmist «Gremlins» Foto: Filmikaader

64-aastaselt suri kultuslik häälnäitleja Mark Dodson, kes andis oma hääle muu hulgas Ewokitele «Tähesõdades» ja Gremlinitele filmis «Gremlinid», vahendab The Hollywood Reporter. 

Näitleja suri laupäeval Evansville'is, Illinois. Dodsoni talendiagentuur Stellar Appearances teatas esimest korda tema surmast pühapäeval sotsiaalmeedias.

«Mark töötas kümnete filmide, videomängude ja reklaamide kallal, andes oma ainulaadse hääle ja heli igale tegelaskujule ja stsenaariumile, mida ta puudutas,» seisab avalduses, Tema karjäär kestis raadiomehe ja häälnäitlejana rohkem kui neli aastakümmet ning ta oli fännide lemmik kogu maailmas.

«Tähesõjad: Jedi tagasitulek» oli Dodsoni esimene mängufilm, kuid juba järgmisel aastal kõlas Dodsoni hääl filmis «Gremlins» ning hiljem naasis ta filmis «Gremlins 2: The New Batch», mis linastus aastal 1990. 2015. aastal naasis ta ka Star Warsi universumisse, andes oma hääle 2015. aasta filmile «Jõud tärkab», kus kehastas Teedot (rohelise nahaga humanoidpüüdja).

Dodsoni teiste tähelepanuväärsete autorite hulka kuuluvad tema hääl filmides «Day of the Dead» (1985), «Deadwood Park» (2007). Mängudes oli ta viimati Adam Hamada hääl 2023. aasta mängus «Ghostrunner II».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles