Muusikud tööta? Warner Music Baltics lõpetab Eestis tegevuse (3)

Kultuuritoimetus
Copy
Gameboy Tetris.
Gameboy Tetris. Foto: Erakogu

Warner Musicu Balti haru sulgeb uksed, vahendab ERR. Plaadifirma koondab kõik 30 töötajat, ent praegu jääb lahtiseks, mis saab Warner Musicuga lepingud sõlminud artistidest. Eestist kuulusid selle plaadimärgi alla kuus muusikut: Arop, Andreas, Gameboy Tetris, Liis Lemsalu, Kirot ja Karl Killing.

Eesti muusikaekspordi organisatsiooni Music Estonia juht Ave Tölpt ütles, et tegemist on olulise muudatusega ja see paneb ka Music Estoniat rohkem pingutama, et siinset muusikatööstust toetada.

«Mida me võime loota sellest, on see, et kuna Warneri kontor, mis Eestis oli, on kasvatanud ka teadlikkust meie talendist. Mida saame veel loota, on see, et meie teised ettevõtted ehk muusikatööstus on praeguseks arenenud ja käes on hea hoog meie muusikatööstuse jaoks tervikuna. Näen, et meie enda muusikatööstuse ettevõtted saavad seda tööd üle võtta,» selgitas Tölpt.

«Meie muusikatööstus peab olema jõudnud sinnamaale, et niivõrd me äkki ei kannata selle tulemusena, aga suur muudatus on see kahtlemata,» lisas Tölpt, kes loodab, et plaadifirma artistid leiavad lahenduse koos Warnerit vedanud tegijatega. «Või leiavad nad iseendale uue esinduse, aga olen kindel, et need, kes vedasid, on abiks,» sõnas ta.

Warner Music Baltics avas Tallinna esinduskontori 2020. aasta sügisel.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles