Kuhu kolib üks Raadio 2 tõmbenumbreid?

Kultuuritoimetus
Copy
Siim Nestor ja Raul Saaremets.
Siim Nestor ja Raul Saaremets. Foto: Kristina Herodes

Eesti Ekspressi kultuurilisa Areen kirjutab, et alates sellest nädalast on Raul Saaremets, Valner Valme ja Siim Nestor, kes varem moodustasid Raadio 2 saate «Muusikanõukogu» tuumiku, kuuldavad taskusaatest «Muusikanõunikud». Nendega liitub muusikakriitik Merit Maarits. Ka on jõudnud Postimeheni info, et jaanuarist alustanud saade «Kaustik» lõpetatakse pärast viiendat saadet ära.

Uue taskuhäälingu «Muusikanõunikud» saatejuhid osalesid varem Raadio 2 saates «Muusikanõukogu», kuid pärast suuri muudatusi Raadio 2 programmis keeldusid saates edasi kaasa löömast.

Ekspressi kultuuriosa Areen podcast «Muusikanõunikud» hakkab edaspidi ilmuma Delfi Taskus korra nädalas reedeti, igas saates on residentide kõrval alati ka üks põnev külaline.

Ka Raadio 2 plaanib siiski «Muusikanõukoguga» jätkata ning veebruari alguses anti teada, et «Muusikanõukogu» toob alates 11. veebruarist mikrofonide taha neli uut püsipanelisti, kes hakkavad edaspidi värsket kodu- ja välismaist muusikat arvustama. Varasemaid paneliste hakkasid alates veebruarist asendama Alvar Loog, Koit Raudsepp, Kaspar Kütt ja Anders Melts. Saatejuhiks sai Sander Varusk. 

Alates jaanuarist kahenädalaste intervallidega eetris olnud «Kaustik» lõpetatakse pärast viiendat saadet. Väidetavalt on põhjus eelarveprobleemid. 

«Kaustik», mis pakkus valikut lugusid meilt ja mujalt, 60. aastatest tänapäevani, rõhuga (jazz-)funk-, soul-, new wave'i ja rock-muusikal, rikastamaks kuulaja muusikalist maitsepaletti, on tänaseks jõudnud eetris olla vaid kolm episoodi. Saadet juhib Magnus Kaus. 

«Muusika arvustamise võtab jaanuarist enda õlgadele laiade teadmistega Sander Varusk, kelle muusikalised valikud jõuavad kuulajateni ka argiõhtuti omanimelises saates. Uue saatejuhiga koos teeb täieliku uuenduskuuri läbi ka saate kriitikute seltskond,» avaldas Raadio2 peatoimetaja Margus Kamlat möödunud aasta detsembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles