Aasta suurima filmi «Düün: Osa 2» salarelv pärineb Venemaalt (1)

Kultuuritoimetus
Uuendatud 6. märts 2024, 16:09
Copy
«Düün: teine osa»: armastajad kõrbes. On juba tunda, et vanatestamentliku karmusega surutakse nende õnn liiva alla. Pildil Timothée Chalamet ja Zendaya. Filmikaader
«Düün: teine osa»: armastajad kõrbes. On juba tunda, et vanatestamentliku karmusega surutakse nende õnn liiva alla. Pildil Timothée Chalamet ja Zendaya. Filmikaader Foto: Filmikaader

Ülemaailmselt kinokassades juba ligi 200 miljonit dollarit teeninud järjelugu «Düün: Osa 2» on saanud kriitikute ja publiku heakskiidu nii tänu oma tähenduslikule ja mitmekihilisele loole kui ka visuaalsele küljele. Tegemist on suurejoonelise kosmosespektaakliga, mille tegemisel kasutati omamoodi salarelvana üht Nõukogude toodet, vahendab PetaPixel.

Nimelt kasutas 2021. aasta «Düüni» ning värskelt kinodesse jõudnud järjefilmi operaator Greg Frasier kaameral objektiivi nimega Helios 44, mis on omakorda Venemaal sündinud kloon kuulsast Zeiss Biotar objektiivist. «Objektiivi toodeti Venemaal kaamerafirma Jupiter poolt, optikat toodeti aastast 1955 kuni 1992. See on üks enim toodetud objektiive maailmas,» kirjutab Henri Petrutis veebisaidil Kuvar.

«Düüni» operaator Greg Frasieri kasutatud objektiiv pärineb Ukraina firmalt IronGlass Adapters, mis tegeleb vanade Nõukogude-aegsete objektiivide mugandamisega, et muuta need kaasaegsetele kaameratele sobivateks. «Düün: Osa 2» näol on tegemist esimese suurfilmiga, mis IronGlass Adaptersi pakutud objektiivi kasutab.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles