Eestis esineb Grammy-auhinnale nomineeritud trummar

Kultuuritoimetus
Copy
Knower
Knower Foto: Pressimaterjal

Värskelt oma teise Grammy-nominatsiooni pälvinud trummar ja produtsent Louis Cole tuleb oma nu-jazz/funk duoga KNOWER (USA) suvel Eestisse, astudes viieliikmelise laiendatud koosseisuga juulis üles Rakvere Funkfestil.

Varasemalt muu hulgas Red Hot Chili Peppersiga tuuritanud KNOWER-i põhiduo koosneb tänavu ja mullu Grammydel nominatsiooni saanud hinnatud multiinstrumentalistist Louis Cole´ist ja andekast lauljannast Genevieve Artadist.

Rakvere Funkfesti peaprodutsent Mihkel Mäekalle sõnul on Louis Cole ja KNOWER on kindlasti selline muusika, mis on parimas mõttes oma ajast ees. «Nende uus album on üks põnevamaid funk-jazz projekte eelmisest aastast üldse ning Rakvere Funkfestile toovad sellised maailmatipud vägeva sõu, jõhkrad gruuvid ja värske lähenemise funkile. Ootan juba väga, et neid saaks oma kõrvaga kuulda!»

Oma viimatise albumi «Knower Forever» raames jõuavad nad koos täiskoosseisulise ansambli tuuriga suvel Euroopasse, kus pärast Skandinaaviamaades esinemist võtavadki 20. juulil suuna Rakverele.

KNOWER-i album «Knower Forever» oli Bandcampi muusikaplatvormil enim ostetud vinüül ja seda on peetud 2023. aasta üheks progressiivseimaks nu-jazz teoseks. Nad kogusid laias maailmas tuntust ka oma 2016. aasta albumiga «Life», mida esitlesid koos Red Hot Chili Peppersi ja Thundercatiga tuuritades.

2024. aasta maailmaturneel, millega raames jõutakse ka Rakvere Funkfestile, esitlevad nad oma uut albumit viieliikmelise bändiga, mis koosneb tipptasemel Los Angelese muusikutest. «On oodata kuuma funki, külmi akorde, sügavaid meloodiaid ja vokaale, mis viivad publiku unustamatu live-elamuseni,» lubas bänd ise.

KNOWER-i üks asutaja Louis Cole on hinnatud jazz-funk multiinstrumentalist ja produtsent, kes on andnud välja ka seitse sooloalbumit, millest viimase eest pälvis tänavustel Grammydel ka nominatsiooni parima alternatiiv-jazz albumi eest. Aasta varem sai ta nominatsiooni parima arranžeeringu kategoorias.

Cole on kirjutanud ka lood «Planet X» ja «Fuck the Makeup, Skip the Shower», mis on kõlanud videomängu GTA 5 raadiojaamas. On spekuleeritud, et ta võib olla ka muusikalise duo Clown Core liige, mille artistid on tegelikult anonüümsed.

Genevieve Artadi on laulja, laulukirjutaja ja produtsent, kes lisaks Knoweri loomingule teeb samuti soolokarjääri. Ta on teinud koostööd eestlastelegi tuntud artistide ja koosseisudega nagu Jacob Collier, Snarky Puppy ja Thundercat.

Rakvere Funkfest on ühepäevane sutsakafestival, mis toimub laupäeval, 20. juulil Rakvere Vallimäe vabaõhukeskuses. Lisaks KNOWER-ile esineb seal ka mitmeid Eesti artiste, kellest on seni välja kuulutatud eestikeelset funkmuusikat viljelev Arg Part ning festivaliks keerb oma repertuaari funkilikuks ka Liis Lemsalu koos bändiga.

Rakvere Funkfestil on tulemas ka traditsiooniks saanud veel salajane eriprojekt, mille raames varasematel aastatel on näiteks taaselustatud Genialistide loomingut ja toodud lavale GTA arvutimängust tuntud hittlood. Lisaks on väljakuulutamisel veel kaks artisti Eesti funkmaastikult. Festivali pigem soodsad piletid leiab aadressilt funkfest.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles