SURM VÕTTEPLATSIL Hollywoodi staarile surmava relva andnud naist ootab vangla

Kultuuritoimetus
Uuendatud 7. märts 2024, 10:57
Copy
Langetati kohtuotsus 26-aastase relvakäsitleja Hannah Gutierrez-Reedi, kes 2021. aastal ulatas filmivõtetel näitleja Alec Baldwinile laetud relva.
Langetati kohtuotsus 26-aastase relvakäsitleja Hannah Gutierrez-Reedi, kes 2021. aastal ulatas filmivõtetel näitleja Alec Baldwinile laetud relva. Foto: Luis Sánchez Saturno / POOL / AFP / Scanpix

2021. aasta oktoobris tabas maailma šokk, kui kuulus näitleja Alec Baldwin tulistas filmi «Rust» võtete käigus relvaga, mis osutus laetuks. Kuul tabas filmi operaator Halyna Hutchinsit, kes saadud vigastuse tagajärjel hukkus. Võtete ajal juhtunud tragöödiale järgnes põhjalik uurimine, et välja selgitada, keda tuleks pidada juhtunu eest vastutavaks. 

Nüüd mõisteti tahtmatus tapmises süüdi relvakäsitleja Hannah Gutierrez-Reed, kes pidi vastutama, et võtetel kasutatavad tulirelvad on kasutamiseks ohutud.

Ometi ulatas just tema Baldwinile laetud relva, mis viis operaatori surmani. Hannah Gutierrez-Reedi aga ei mõistetud süüdi teises süüdistuses, mille kohaselt relvakäsitleja rikkus sündmuskohal asitõendeid. Tahtmatu tapmise eest ootab 26-aastast naist aga kuni 18 kuu pikkune vanglakaristus ja kuni 5000 dollari suurune rahatrahv. Relvakäsitleja ennast süüdi ei tunnistanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles