INTERVJUU Elina Masing: Hanake paneb ikka sajaga, mina ise elus nii järske otsuseid ei tee (2)

Eva Kübar
, Filmikriitik
Copy
Kakskeelsest perest pärit Elina Masing räägib, et on terve elu püüdnud saada selleks heaks bilinguaaliks, kes tahab saada eestlaseks, mis on olnud suur töö ega saa kunagi otsa. 
Kakskeelsest perest pärit Elina Masing räägib, et on terve elu püüdnud saada selleks heaks bilinguaaliks, kes tahab saada eestlaseks, mis on olnud suur töö ega saa kunagi otsa. Foto: Eero Vabamägi

Mäletate muusikavideot 2022. aasta kevadest, kus trikirattur Keity Meier hüppab Swissôteli katuselt kõrvalkatusele ning punaste silmalaugudega naine skandeerib madalal häälel enesekindlalt otse kaamerasse: «Blaze. Speed. She’s the baddest pussy and she doesn’t bleed!»?

See naine on Elina Masing, provokatiivne etenduskunstnik esinejanimega Valge Tüdruk, kes mängib peaosa, hilisteismelist tütarlast Hanaket Marko Raadi värskes mängufilmis «Biwa järve 8 nägu». Ideed jaapani kaheksa poeetilise armastusloo põhjal film teha oli Marko Raat endas kandnud üle 15 aasta. Elina Masing õppis Viljandis tantsijaks, kui kaasnäitleja soovitas tal end casting’ule üles anda. Otsiti kuni 22-aastaseid inimesi, kes näeksid nooremad välja.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles