KULTUURIS KUUM Kuidas režissöör Vallo Toomla pani tavalised Eesti mehed ennast avama

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Uuendatud 12. märts 2024, 19:07
Copy
Režissöör Vallo Toomla on tuntust kogunud mängufilmiga «Teesklejad» ning portreefilmiga «Marju Lepajõe. Päevade sõnad». Tema uus dokfilm vaatleb aga tavalisi Eesti mehi.
Režissöör Vallo Toomla on tuntust kogunud mängufilmiga «Teesklejad» ning portreefilmiga «Marju Lepajõe. Päevade sõnad». Tema uus dokfilm vaatleb aga tavalisi Eesti mehi. Foto: Erakogu

Postimehe kultuuritoimetuse taskuhäälingut «Kultuuris kuum» külastas filmirežissöör Vallo Toomla, kelle 8. märtsist linastuv dokfilm «Nii ta on» vaatleb tavalisi Eesti mehi. Täpsemalt keskealisi Eesti mehi, kes elavad maal ja laulavad kooris. Mida oli Toomlal nendest meestest õppida? Toomlaga vestles kultuuritoimetuse ajakirjanik Ralf Sauter.

Saates tuleb Toomlaga lähemalt juttu sellest, kuidas tal tekkis soov tuua kaamera ette harilikud Eesti mehed ja millest lähtudes ta valis oma filmi peakangelased. Saame ka teada, mismoodi valmis tema film tervelt nelja aasta jooksul, kui vahele segas ka koroonapandeemia, ja mida Toomla noorema inimesena ise selle filmi kaudu otsis. Lisaks mõtiskletakse saates Eesti filmi rahastuse, maaelu rõõmude ja murede ning Eesti filmide vaatajanumbrite üle. Saate lõpus alustatakse ka uut traditsiooni, mis näeb ette, et külaline kirjutab ühe küsimuse järgmisele saatekülalisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles