NÄDALA SARI Kerglasevõitu ülevaade Eesti ajaloost (3)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
«Eesti (täielik ja kontrollitud) ajalugu»: Teadlane Ester Oras näitab saatejuht Andrus Vaarikule midagi, mis on kahtlemata pärit Eesti ajaloost.
«Eesti (täielik ja kontrollitud) ajalugu»: Teadlane Ester Oras näitab saatejuht Andrus Vaarikule midagi, mis on kahtlemata pärit Eesti ajaloost. Foto: ERR

ETVd tuleb kiita, et on ette võetud Eesti ajaloo nii ulatuslik tutvustamine, mis algab juba mandrijää taandumisest ning jõuab loodetavasti välja aega, kui Alar Karis on president.

Eesti Raadio tegi oma «Eesti lugudega» algust juba üle 30 aasta tagasi ning lõppu pole nähagi, sest vähem kui tunniseid saatelõike saab meie maast ja rahvast teha lõputult, kuni rahvana kestame. Uus telesari aga jälgib aja kulgu oma lõpetatuses, püüdes seda visualiseerida animatsioonide, fotode, filmi- ja videomaterjaliga, sõna saavad Eesti tuntumad ajaloolased ja ajaloo populariseerijad.

Olemata ise üks või teine, paigutan ennast keskmisest ehk natuke teadlikumate ajaloohuviliste hulka, kes ei jäta kunagi vahele ühtegi sellist saadet TVs ja raadios, kus ajaloolased või ka teiste erialade teadlased, näiteks geneetikud, heidavad valgust meie rahva päritolule, eestlaste ühiskonna ja riigi arengule.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles