Kuldvaarikad on jagatud: aasta halvim film on...

Kultuuritoimetus
Copy
Õudusfilm «Karupoeg Puhh: veri ja mesi»
Õudusfilm «Karupoeg Puhh: veri ja mesi» Foto: Videokaader

Kui Oscar'id tunnustavad igal aastal möödunud aasta parimaid filme, siis kuldvaarikaid omistatakse vaid aasta halvimatele filmidele. Üldse mitte üllatuslikult peeti aasta halvimaks filmiks ka Postimehe veergudel puid alla saanud õudusfilmi «Karupoeg Puhh: veri ja mesi», mis läks koju suisa viie kuldvaarikaga.

Karupoeg Puhhi slasher-õudukas pälvis suisa viis trofeed, seal hulgas halvima filmi, halvima režissööri, halvima stsenaariumi, halvima ekraanipaari ja halvima uusversiooni/järje eest. 

Seitsme nominatsiooni pälvinud «Expend4bles» võitis vaid kaks: halvima naiskõrvalosatäitja (Megan Fox) ja halvima kõrvalosatäitja (Sylvester Stallone) auhinnad. Fox võitis ka halvima naisnäitleja kategoorias «Johnny ja Clyde'i» eest. Sellega tegi Megan Fox omamoodi ajalugu, pälvides samal õhtul nii halvima naiskõrvalosatäitja kui ka halvima naisnäitleja auhinna ning seda kahe erineva filmi eest. 

Ühtlasi tegi õhtu Sylvester Stallone'st enim kuldvaarikatega auhinnatud näitleja, kes on kokku karjääri jooksul pälvinud 12 kuldvaarikat.

Võitjad valisid välja Razzie valijad, kelle hulgas oli «1179 filmihuvilist, filmikriitikut ja ajakirjanikku 49 USA osariigist ja kahest tosinast välisriigist». Kuldvaarikad, tuntud ka kui Razzies, antakse välja Oscar'ite eelõhtul ehk päev enne Oscarite jagamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles