Unustage Barbie ja Scorsese, Oscarite jagamisel kõmatas Oppenheimeri-pomm

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Uuendatud 13. märts 2024, 10:36
Copy
«Oppenheimeri» tegijad Christopher Nolan (keskel) ning produtsendid Emma Thomas ja Charles Roven. Kokku võitis ajaloofilm seitse Oscarit.
«Oppenheimeri» tegijad Christopher Nolan (keskel) ning produtsendid Emma Thomas ja Charles Roven. Kokku võitis ajaloofilm seitse Oscarit. Foto: Carlos Barria

Ajalooline suurfilm «Oppenheimer» võitis seitse Oscarit ning tõi režissöör Christopher Nolanile tema esimesed kuldmehikesed.

Lõpuks ometi tempokas, tihe ja üllatavalt sujuv Oscari-gala! Vanuse kasvades kaasneb minu kui Eestis elava filmisõbra jaoks Oscarite vaatamisega teatav apaatsus, sest ajavahe tõttu jääb tseremoonia öötundidesse. Osavamatel õnnestub ehk gala ette või taha paar põgusat unetundi pigistada, aga üldiselt esitab Oscari-gala igal aastal väljakutse: kas suudad mitu tundi telekast vaadata, kuidas Hollywoodi kuulsused järjest auhindu vastu võtavad, ning öisele telekavahtimisele järgneval päeval ikkagi operatiivne olla?

Pahatihti kipub tseremoonia mannetute naljade ja sõnavõttudega sedavõrd venima, et tseremoonia lõpus hakatakse olulisemate kategooriate – sealhulgas parima filmi – välja kuulutamisega koledasti kiirustama. Tänavune Oscari-gala liikus aga väledal sammul. Keegi ei kahmanud oma kõnes taeva ja maa üles kiitmisega eetriaega liialt endale ning õhtujuht Jimmy Kimmeli ironiseerivad naljad tabasid märki. Üks mu lemmikuid: ««Lillekuu tapjad» oli nii pikk film, et selle ajaga oleks võinud ise Oklahomasse sõita ja need mõrvad ära lahendada!».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles